Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πετρέλαια του Αιγαίου και ο πραγματικός σκοπός του Μνημονίου

Όποιος εν έτει 2010 δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος και τη σημασία του ορυκτού πλούτου του ελληνικού αρχιπελάγους, είναι ή ανόητος ή υπηρέτης ξένων συμφερόντων. Παρακολουθούσα προ μηνός στο TV-Μακεδονία -μικρός, άρα λιγότερο εξαρτημένος τηλεοπτικός σταθμός- τον πρόεδρο του Δ.Σ. της «Καβάλα Όιλ» να αναφέρεται στο ζήτημα («Καβάλα Όιλ» είναι η Α.Ε. εξόρυξης υδρογονανθράκων που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θάσου και εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου). Ανέφερε λοιπόν ο συγκεκριμένος, καθ’ ύλην αρμόδιος παράγοντας πως από τις έρευνες που έχουν γίνει έως σήμερα, το μέγεθος των κοιτασμάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο θεωρείται πως είναι μεγάλο καθώς όχι απλά υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη πετρελαίου, αλλά έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες με θετικά αποτελέσματα (αναφερόταν προφανώς σε μελέτες γεωλογικές και όχι γεωτρήσεις). Στη φαινομενικά εύλογη ερώτηση του δημοσιογράφου «και γιατί δεν το βγάζουμε», η απάντηση ήταν η αναμενόμενη: «Αν ξεκινήσει γεώτρηση, οι αμερικανικές εταιρείες θα φέρουν τους τούρκους και θα έχουμε πόλεμο».

Δεν είναι τυχαία η επιμονή της Τουρκίας και οι διαρκείς παραβιάσεις-εικονικοί βομβαρδισμοί στο Καστελόριζο, όπου θεωρείται δεδομένο πως βρίσκεται το μεγάλο πετρελαϊκό κοίτασμα της Δωδεκανήσου. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη έξοδος των ωκεανογραφικών «Πίρι Ρέις» και «Τσεσμέ» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως αμέσως μόλις η χώρα εισήλθε στην εξοντωτική παγίδα του ΔΝΤ, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς ανήγγειλαν –για πρώτη φορά μετά το 1973-την ίδρυση Φορέα Υδρογονανθράκων, με σκοπό την ταχύτατη ενοικίαση σε αμερικανική κοινοπραξία των 42 θαλασσίων οικοπέδων που έχουν δημιουργηθεί στο Αιγαίο για την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Σημειώστε τέλος, πως στην νευραλγική θέση της Υπουργού που ασχολείται με ζητήματα ενέργειας τοποθετήθηκε μία παντελώς άγνωστη και άσχετη με το ζήτημα κυρία, μοναδικό προσόν της οποίας είναι οι «στενότατες» σχέσεις που διατηρεί με την οικογένεια Παπανδρέου.

Το σημερινό πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι ούτε στην πραγματικότητα οικονομικό. Είναι πρόβλημα εθνικής ανεξαρτησίας. Αν η Ελλάς χάραζε ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική και προχωρούσε στην εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου, τότε όχι απλώς θα έλυνε το οικονομικό της πρόβλημα, αλλά θα μετατρεπόταν αυτομάτως σε μεγάλη περιφερειακή δύναμη. Βεβαίως, η χάραξη ανεξάρτητης ενεργειακής πολιτικής απαιτεί εθνική ανεξαρτησία, άρα πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις, κυρίως δε πανίσχυρη Πολεμική Αεροπορία. Επειδή ακόμη και σε καιρούς παρακμής η πολεμική μηχανή της Ελλάδος παρέμενε κραταιή και διατηρούσε την ισορροπία πάνω από το Αιγαίο, επήλθε εν μία νυκτί το «ελληνικό οικονομικό χάος».

Στην ουσία δεν είναι ο Γιωργάκης και τα εξαπτέρυγά του που έφεραν στη χώρα το ΔΝΤ. Είναι οι διεθνείς εξουσιαστικοί κύκλοι, που με τα μέσα που διαθέτουν επέβαλαν στη χώρα μας την κυβέρνηση Γιωργάκη και τους συν αυτώ. Έφεραν δηλαδή τους δικούς τους ανθρώπους σε θέσεις-κλειδιά, με σκοπό προφανή. Σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα έχουν αποδεχθεί την άθλια οικονομική τους θέση και θα συναινέσουν μετά χαράς στην αποσάθρωση της εθνικής τους άμυνας, λόγω χρέους. Αμέσως μετά θα δεχθούν ως σωτήρες τους αμερικανούς που θα αφαιμάξουν τον ορυκτό μας πλούτο και τους τούρκους που θα λάβουν το θείο δώρο της συνεκμετάλλευσης. Όλα θα είναι εντάξει, αφού θα πετάξουν και σε εμάς ένα ξεροκόμματο, ικανό να λύσει τα προβλήματά μας. Άλλωστε, στη συνείδηση των ηλιθίων, η Ελλάς έγινε δικαίως εν μία νυκτί κάτι μεταξύ Ζιμπάμπουε και Γουατεμάλας.

Στο άμεσο μέλλον, όσο το πολιτικό μας σύστημα συνεχίζει να προδίδει απροκάλυπτα την Πατρίδα, όλο και περισσότεροι Έλληνες θα αφυπνίζονται. Επακόλουθο της αφύπνισης θα είναι η συνείδηση και αμέσως μετά θα έλθει η εξέγερση. Η Χρυσή Αυγή, το μοναδικό πολιτικό Κίνημα που αντιλαμβάνεται σε βάθος τη γεωπολιτική διάσταση του «ελληνικού προβλήματος» θα είναι παρούσα, ακμαία και πανέτοιμη την κρίσιμη στιγμή. Απώτερος στόχος και αποστολή μας, να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα ελεύθερο, ελληνικό μέλλον.

Ηλίας Κασιδιάρης

Related Posts with Thumbnails