Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ κ.κ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.

Βουίζει ο κόσμος, ότι η κυβέρνηση Jeffry, με την απαραίτητη μεσολάβηση του Μεγάλου Αδελφού (λέγε με αμερικανοσιωνιστές), τα έχει βρει σε όλα με την κυβέρνηση των Σκοπίων, και ότι μετά τις δημοτικές εκλογές θα υπάρξει «λύση» στο πρόβλημα, με την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη» και θα ακολουθήσει είσοδος του ψευδοκράτους στο ΝΑΤΟ και στην Ε. Ε. Τις επόμενες ημέρες, ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα αφήσουμε στην άκρη τους αρχηγούς των αριστερών κομμάτων, που ασφαλώς και θα συμφωνήσουν με την προδοτική λύση, συνεπείς στις προδοτικές αρχές τους. Απευθυνόμαστε στους αρχηγούς των κομμάτων της «κεντροδεξιάς» (όπως τους αρέσει να λένε), που ο μεν πρώτος (Σαμαράς) ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί ετοίμαζε εθνικά απαράδεκτη λύση για το Μακεδονικό, ο δε δεύτερος (Καρατζαφέρης) εμφανίζεται –τα τελευταία χρόνια- ως σκληρός και ανυποχώρητος «μακεδονομάχος». Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν: να καλέσουν δημόσια τον πρωθυπουργό να ενημερώσει εγκαίρως τον ελληνικό λαό για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και να δηλώσει ρητώς αν συμφωνεί ή όχι με τη συγκεκριμένη ονομασία και βεβαίως να δεσμευτεί, έστω και προεκλογικά, για τη μετέπειτα στάση της κυβέρνησής του.

Και βέβαια, να επιμείνουν στο ερώτημά τους, στην περίπτωση που δεν πάρουν απάντηση και να το κάνουν σημαία της προεκλογικής τους εκστρατείας. Μάλιστα, η ανακίνηση ενός τέτοιου θέματος, εκτός από εθνικά επωφελής, θα τους αποδώσει και κομματικά οφέλη, εφόσον θα στριμώξουν άγρια το ΠΑΣΟΚ. Για να δούμε, θα το κάνουν; Γιατί αν δεν το κάνουν, αυτό θα σημάνει πολλά. Και ο νοών νοείτο…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ(ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ξανά στο τραπέζι το όνομα της ΠΓΔΜ, Του ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ:

“Ιδιαίτερη βαρύτητα για πρόοδο στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προσδίδει η ελληνική κυβέρνηση στον νέο κύκλο επαφών που θα γίνουν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 20-22 Σεπτεμβρίου, καθώς θα υπάρξει νέα συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ν. Γκρούεφσκι, αλλά και συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών με τον Μάθιου Νίμιτς…

Στόχος των προσπαθειών της ελληνικής διπλωματίας στη Νέα Υόρκη είναι να πείσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να προβούν σε κάποια δημόσια ανακοίνωση ότι πρόκειται να υιοθετήσουν την κοινή ονομασία για την ΠΓΔΜ στην οποία θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις. Ενα τέτοιο (μη δεσμευτικό) ψήφισμα του σώματος, το οποίο ενδεχομένως θα κάνει ρητή αναφορά σε αποκήρυξη από την πλευρά των Σκοπίων αλυτρωτικών βλέψεων, θα διευκόλυνε την όλη διαδικασία και θα επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Συστηματικές πιέσεις

Και αυτό γιατί ο ξένος (και κυρίως ο αμερικανικός) παράγοντας ασκεί συστηματικές πιέσεις για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο της Συμμαχίας στις 19-20 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα, ημερομηνία αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, περίοδο στην οποία η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να προσθέσει περισσότερα προβλήματα.

Στο θέμα της ονομασίας στο τραπέζι φαίνεται ότι παραμένει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη», όπως παραμένει, όμως, και η διαφορά στο εύρος χρήσης της.

Η ΠΓΔΜ βρίσκει στήριγμα στην επιλογή της διπλής ονομασίας και από αμερικανούς αξιωματούχους, όπως ο πρεσβευτής στα Σκόπια, ο οποίος δήλωσε προ ημερών ότι η χώρα του δεν πιστεύει πως στη διαδικασία αυτή πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη συνταγματική ονομασία ή στο σύνταγμα της χώρας. Απλώς «οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνήσουν σε μια διεθνή αναφορά που θα αντικαταστήσει το FYROM», είπε χαρακτηριστικά ο Φ. Ρίκερ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, πάντως, οι εξηγήσεις που έδωσε η αμερικανική πλευρά για τις συγκεκριμένες δηλώσεις ήταν ικανοποιητικές, χωρίς να προσδιοριστεί το περιεχόμενό τους…”


Πηγή..

Related Posts with Thumbnails